onsdag 10. mars 2010

Babylons innerste vesen – av mennesket, ved mennesket og til mennesket.

Også publisert på kristenblogg

Artikkelen er oversatt med tillatelse av den indiske bibellæren Zac Poonen,
Christian Fellowship Church , Bangalore, India.


I 1.Mosebok 11:4 leser vi at jordens innbyggere bestemte seg for å bygge et tårn. ”Kom, la oss bygge oss en by med et tårn som når opp til himmelen” sa de. De ville at tårnet deres skulle bli Guds port (Babel).

En hovedbestanddel i falsk religion er anstrengelse. Falsk religion bygges alltid på anstrengelse – og ikke på tro og avhengighet av Gud. Lederne i falske religioner er alltid sterke personligheter med en karisma som minner om filmstjerners karisma. De er ikke svake og uanselige som apostelen Paulus, eller uten rykte som apostelen Peter. Mens Lederne innen falsk kristendom søker ære og berømmelse for sin egen del, er Guds sanne profeter alltid misforstått og forkastet som ”vranglærere”. Slik var det jo også med Jesus og Hans apostler.

Det kan være mye enhet i Babylon. Hele verden brukte samme språk (1 Mos. 11:1) – ikke bare samme måte å snakke på, men også samme ”språk” av menneskelig smarthet, menneskelig dyktighet og menneskelig herlighet. Dette verdens ”språk” er dessverre også det språk mange kristne ledere kommuniserer med. I kontrast ble Jesus Kristus korsfestet i svakhet, og det var ingenting tiltrekkende ved Ham (2 Kor. 13:4; Jes 53:2). Han var en tjener som vasket menneskers føtter. Han var ikke en generalsekretær, toppleder eller pave. Han kalte Seg: ”vanlig menneske” (menneskesønn) og hadde ingen tittel i det hele tatt. Slik gjenkjennes sanne Guds tjenere.

I Babylon sier man, ”Kom la oss bygge”. Der trenger man ikke å rådføre seg med Gud. Man tror at man kan bygge en port til himmelen på egen hånd! Falsk religion er ikke hjelpeløst avhengig av Gud i alt. Kanskje de ber slik man gjør i alle religioner, men bønnene er meningsløse. Baals profeter bad også i timesvis på Karmels fjell – uten resultat. Elia bad i ett minutt, og Guds ild falt fra himmelen! Kanskje noen av oss er stolte over våre mange timer i bønn. Og slik bønn kan være nyttig. Jesus bad jo også natten igjennom. Men bønn når bare sin hensikt hvis den uttrykker vår totale avhengighet av Guds ledelse og hjelp. Men Babylonere trenger ikke å søke Guds ledelse, de er avhengige av menneskelig dyktighet. Falsk religion begynner med mennesker, ikke med Gud. Mottoet er: ”I begynnelsen skapte mennesket,” ikke ”I begynnelsen skapte Gud,” (som i 1 Mos.1:1). Falsk religion stammer fra mennesket, utføres i menneskelig kraft og spres til menneskets ære.

Bibelen taler om å bygge med tre, høy eller halm, alternativt med gull, sølv og edelsteiner (1 Kor 3:12). Hva betyr det så å bygge med gull, sølv og edelsteiner? Svaret står i Romerbrevet 11:36: ”fra Ham og ved Ham og til Ham”. Slik bygges Jerusalem (Guds sanne menighet). I kontrast bygges Babylon ”fra mennesket, ved mennesket og til mennesket”.

Babylon bygges ut ifra en menneskelig tankegang. Og mange kristelige organisasjoner bygges også ut ifra menneskelige tanker, og ikke Guds tanker. Man foretrekker prinsippene til multinasjonale bedrifter og store handelssystem foran apostlenes lære. Organisasjonene bygges derfor som bedriftsforetak, og ikke som menigheter slik apostlene bygget. Hvorfor gav ikke Jesus sitt evangelium til et reklamebyrå? De kunne vel ha gjort en bedre jobb enn Hans tolv apostler? Men det ville blitt et menneskeverk, og Guds metoder er annerledes.

Veldig få mennesker kjenner Guds metoder, fordi veldig få mennesker kjenner Gud. Mennesker er religiøse vesener og foretrekker religion fremfor Gud. Det er ukomfortabelt å leve med Gud. Religion er komfortabelt. Man kan ikke leve med Gud og samtidlig være stor i verden. Men man kan ha ”kristen religion” og samtidlig være stor i verden. Mennesker vil ikke ha Gud. De aller fleste troende foretrekker kristendom fremfor Gud. De vil ikke bære Jesu Kristi åk på sin nakke.

Babylon bygges ved menneskelig kraft. Den Hellige Ånds salvelse og Guds overnaturlige gaver trengs ikke der. Naturlige talenter, bra musikk og elektroniske hjelpemidler gjør jobben! Er det rart at vår tjeneste foran Gud ligger på et lavmål! Vi kjenner ikke den kraft som de tidlige apostlene opererte i. Jeg er overbevist om at den åndsdåp som mange kristne av i dag mener å ha opplevd, er en falsk sjelelig dåp – en psykisk opplevelse som gir dem tilfredsstillelse på tross av at den er langt ifra den dåp apostlene mottok på pinsedagen. Få har opplevd Den sanne Hellige Ånds salvelse som kom over Jesus og apostlene. Jeg oppfordrer dere sterkt om å søke den ekte kraftdåpen som Jesus lovet apostlene før Han steg opp til himmelen. Bare på den måten kan vi virkelig tjene Gud. Hvorfor sier jeg at mye som skjer i Den Hellige Ånds navn er falskt? Fordi Jesus sa at vi kunne identifisere falske profeter ved å studere fruktene deres. Pengekjærligheten er klart åpenbar hos de fleste som påstår seg å være døpt i Den Hellige Ånd i dag. Slik frukt er absolutt ikke fra Gud, Den Hellige Ånd elsker ikke penger. Men disse mennesker elsker makt, posisjoner og menneskelig ære. Slikt er ikke Åndens frukter, slik ”kraft” kommer fra en annen kilde, fra en annen ånd.

Babylon bygges til menneskers ære. ”La oss skape oss et navn” leser vi i 1 Mosebok 11:4. Årevis senere leser vi i Daniel 4:30 at Nebukadnesar så ut over Babylon som han hadde bygget. Jeg har hørt at byen var bygget i kvadratisk form, 25x25 kilometer. Murene var 27 meter tykke og 107 meter høye. Der var en vakker hengende hage som var en av verdens underverker. Og Nebukadnesar sa, ”Sannelig, dette er det store Babylon som jeg med min veldige makt har bygd til kongesete, til ære for min herlighet!”. Byen var bygget av mennesket, ved mennesket og til mennesket. Nebukadnesar levde nesten 2000 år etter at Babels tårn ble bygget. Allikevel ånden var den samme. I dag, 2500 år senere ser vi at den samme ånd også opererer innen kristendommen. Babylon er - av mennesket, ved mennesket og til mennesket. Totalt motsatt mot Jerusalem.

I 1 Mosebok 11:5 leser vi at ”Herren steg ned for å se på byen og tårnet som menneskene bygde”. Husk at Herren kommer ned for å undersøke alt vi bygger. Han kommer ikke for å undersøke hvor stor vår kirke eller organisasjon er, men for å undersøke motivet for at vi bygger. Til hvem sin ære bygger vi? Når Gud undersøkte størrelsen på Babels tårn fant Han at den var meget imponerende. Men Han så etter noe helt annet. Og Han ser etter noe helt annet i dag også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar