torsdag 24. desember 2009

Julenissen

På julaften aborterer mange foreldre sine egne barn fra et evig liv i Guds rike. Abortpillene heter ”kraftfull, gavmild, spennende julenisse” og ”hjelpeløs liten jesusbaby”.

Alt virker tilsynelatende så rett - hyggelig og koselig. Verdens frelser ligger der hver eneste jul så uskyldig og søt i sin lille julekrybbe mens foreldrene slipper inn den ”gode” julenissen som brer rundt seg med gaver. Bildet av den lille hjelpeløse Jesusbabyen fester seg i hukommelsen og forblir der kanskje resten av livet. Det blir da vanskelig å se Ham som voksen kraftfull Redningsmann som man kan følge daglig og som skal dømme levende og døde.

Barna blir lært til å tro på Jesusbabyen og nissen samtidig. Har dere lagt merke til hva som skjer noen år senere? Plutselig skjønner barnet at din historie om julenissen var en bløff – de ble lurt av foreldrene - som de stolte mest av alt på!

Og hvorfor skulle de fortsatt tro på din andre ”historie” – den om verdens frelser, han som alltid lå der som en hjelpesløs dukke i sin krybbe mens den ”kraftfulle” hyggelige julenissen overøste alle med gaver?

Kanskje barna blir med deg på dine religiøse sanger, bønner, og aktiviteter noen få år til. Det må de vel!? Men kanskje deres indre tro allerede har havarert – kanskje den ble abortert ved at du blandet løgn og halvsannhet.

Jesus sa: ”den som lokker en av disse små som tror på Meg, til fall, for ham var det bedre om han var kastet i havet med en kvernstein om halsen”.

Det er mer håp for barn som kommer fra et ”rent” ateistisk eller hedensk hjem enn det er for barn som kommer fra lunkne ”kristne” hjem hvor foreldrene blander hedensk jul og kristendom i en kvalmende suppe!

Det som tåler dagens lys, trenger ikke å gjemmes bak en nissemaske. Mange barn er redd for nissen, med god grunn.

Dere kan ikke tjene to herrer. Hvem velger dere?

Jesus eller julenissen?
Gud eller mammon?

1 kommentar:

  1. Dersom julehistorien er det eneste barna får høre om evangeliet - ja da forstår jeg dilemma som er beskrevet her. Julenissen har gjerne sentrum på julaften... og jeg er enig i at det er uhelidg.
    Men resten av året fortsetter historien om Jesus. Til påske har vi ingen liten uskyldig baby - og julenissen, hvor er han da?
    Eller til pinse - hvem er stor og kraftfull da?

    Jeg tror ikke julenissen er den største faren for barna våre, dersom de får den viktigste gaven hele året igjennom; JESUS

    SvarSlett