lørdag 14. november 2009

Kraftkjernen

Han er jødenes Konge. Israels Konge. Himmelens Konge. Han er all retts Konge - alle tidsaldrers Konge - all overdådighets Konge. Han er kongenes Konge og Han er herrenes Herre.

Han er suveren. Grenseløst kjærlig. Allmektig – ydmyk - ubøyelig - upartisk - utholdende og udødelig. Han er genuint oppriktig og evig trofast.

Kjenner du Ham?

Han er den overdådigste soloppgang vår planet har sett. Han er det største Fenomen som har vandret på jordens overflate. Han er Guds Sønn - syndernes livredder - sivilisasjonens kjerne. Han er uten sidestykke - helt uten motstykke!

Han er den grunnleggende læresetning i sann teologi. Han er det litterære høydepunkt – det filosofiske klimaks. Han er den eneste som er kvalifisert til å frelse. Han er verdens eneste håp.

Kjenner du Ham?

Han står den stolte imot – benåder den ydmyke - styrker den svake og løfter opp den nedtrykte. Han er tilgjengelig i fristelse og nær i prøvelse. Han sympatiserer og frelser - veileder og beskytter - helbreder syke - renser urene - tilgir syndere – og ettergir gjeld. Han befrir fanger, forsvarer den ynkeligste - velsigner den unge og ærer den gamle. Han betjener den uheldige, forskjønner den milde og belønner den flittige. Han elsker rett og hater urett. Han er all Sannhet.

Kjenner du Ham?

Han er nøkkelen til sann kunnskap - Kilden til sann visdom. Han er befrielsens port - fredens sti – rettferdighetens landevei og hellighetens hovedvei. Han er innfallsporten til all sann herlighet og overdådighet.

Kjenner du Ham?

Ingen kan måle seg med Ham. Hans godhet er grenseløs - Hans kjærlighet uforanderlig. Hans nåde evig - styre rettferdig - lederskap behagelig og ryggsekk lett. Han utvelger den som ingenting er, og gjør den selvgode til skamme.

Hans Ord og Hans nåde er nok!

Vi vil gjerne beskrive Ham for deg – Han er ubeskrivelig! - uforståelig! - uslåelig! - uimotståelig! Du får Ham ikke til å miste fatningen. Du får Ham ikke ut av tankene! Du overlever Ham ikke! – du kan ikke leve uten Ham! Fariseerne kunne ikke utholde Ham - de kunne ikke hindre Ham. Pilatus kunne ikke finne feil ved Ham. Herodes kunne ikke drepe Ham. Døden kunne ikke håndtere Ham. Og graven måtte gi slipp på Ham!

Livet handler om Ham! Det handler ikke om oss, deg, meg, han eller hun. Det handler ikke om verden, penger, menigheter, bibler eller himmelen. Det handler om Ham!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar