onsdag 25. november 2009

Hold deg ikke borte når menigheten samles!

Hold deg ikke borte fra den levende menighet. Vi mener den LEVENDE menighet, plassen hvor den levende Gud har etablert Seg og derfor hele sannheten støttes og bæres slik apostelen Paulus presiserer i 1 Tim 3:15. Hold deg ikke borte der summen av Guds ord blir løftet opp – der all sannhet forkynnes.



Mer konkret! Hva forkynnes i denne menigheten?

Jo forkynnelsen er balansert, den har to vinger – to vitner – to bein å stå på. Medlemmenes praktiske liv i Kristus er halve forkynnelsen – livet er som kjent menneskenes lys. (Med)lemmenes muntlige beskrivelse av Kristus er den andre siden – ”Troen kommer som kjent ved å høre. Kort sagt; menigheten er i praksis Jesu legeme på jord, hver dag, døgnet rundt. Den gjør det Han gjør i hverdagen og sier det Han sier i hverdagen. Den speiler summen av Guds ord i hverdagen. Derfor forkynnes det daglig i menigheten at alle i menigheten er skyldige til å leve som Jesus levde i hverdagen, 1 Joh. 2:6. Dette kalles rettferd (en rett ferd) og er grunnlaget for fred og glede. Hold deg ikke borte fra dette!



Kristi første menighet (legeme) på jord het Jesus. Nøyaktig slik Han levde, slik lever også den sanne menighet i dag. Det handler verken om husmenighet eller megamenighet. Det handler om urmenigheten – Han heter Jesus. Lev slik Han levde – Han ER vår eneste menighetsbeskrivelse! Han både var og ER Guds legeme (menighet) på jord! Skriv gjerne bøker om Ham! Hold deg ikke borte når Hans legeme samles!



Men hvordan levde Kristi første menighet på jord? Han brukte penger, men var ikke avhengig av penger. Han var avhengig av Guds kraft. Som menneske arbeidet Han med frykt og beven på Sin egen frelse, Heb. 5:7. Han lærte lydighet ved å lide, Hebr. 5:8. Han ble prøvet i alt, akkurat som vi, Heb. 5:15. Han gikk rundt og gjorde godt. Han stod de stolte imot. Han var den lykkeligste i forsamlingen fordi Han HATET urett og ELSKET rettferd, Hebr. 1:9. Han gjorde alt til Guds ære. Han elsket Sine fiender og bad for dem som forfulgte Ham. Han var aldri interessert i egen vinning. Hans eneste ambisjon var å gjøre Sin Fars vilje, Joh 5:19. Han var Guds tjener, og prøvde derfor ikke å være mennesker til lags. Han var lydig inntil døden.

HOLD DEG IKKE BORTE når menigheten samles for å etterleve dette!



Men hva forkynte Jesus? Jo Han forkynte det menigheten skal forkynne: Han sa at vi umulig kan være Hans menighet hvis noe engasjerer oss mer enn Ham, Luk. 14:26; hvis vi gjør oss avhengige av penger, posisjoner, titler eller eiendeler, Lukas 14:33; hvis vi styres av våre egne følelser, tanker, ord, gjerninger eller meninger, Luk 9:23. Han sa at porten er trang, og veien smal som leder til Ham, Matt 7:14. Hold deg ikke borte når menigheten samles for å forkynne og etterleve dette.



Men hvis du sitter fast i en kristelig organisasjon som ikke forkynner hele Kristus., som ikke lærer deg å HOLDE alt Han har sagt – FLYKT! Løp for ditt liv! Du er på et livsfarlig sted. Hadde det bare vært din kropp som går tapt. Men din evighet står på spill. Løp til Jesus, og bli Hans menighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar